Cennet Kuşları Özellikleri




Cennet Kuşları Özellikleri
Cennet Kuşları Özellikleri







Cennet Kuşları (Birds Of Paradise) Hakkında Bilgiler


Cennet Kuşları
Cennet kuşları, güneydoğu Asya'nın tropik yağmur ormanlarında, özellikle Endonezya ormanlarında, Papua Yeni Gine'de ve doğu Avustralya'nın bazı bölgelerinde bulunan bir kuş grubudur.

Cennet kuşları en iyi, erkek cennet kuşunun çevresindeki dişi cennet kuşlarının dikkatini çekmek için kullandığı erkek cennet kuşları üzerinde mevcut olan güzel tüyler dizisiyle bilinir. Birçok kuş türünde olduğu gibi, kadın cennet kuşları, erkek meslektaşlarına göre daha donuk gözüküyorlar ve genellikle daha küçük ve açık kahverengi tüylere sahipler ve bülbüllere benzer bir görünüme sahipler.

Büyüklüğü 15 cm'den metre yüksekliğine kadar değişen yaklaşık 50 farklı cennet kuşu türü var. Cennet kuşlarının türlerinin çoğu son derece nadirdir ve yalnızca belirli habitatlarda ve belirli yerlerde bulunur. Papua Yeni Gine gezisi sırasında cennet kuşları 1996'ya kadar David Attenborough dünyayı inanılmaz kuşların görüntüleri ile şaşırttığı zamana kadar batı dünyasında bilinmiyordu.

Birçok cennet kuşu türü, çevredeki ormanın gölgesinde bulunan meyve ve meyvelerle beslenir. Bununla birlikte, bazı türler, böcek yemeye çok kısmidir ve diğer cennet kuşları, belirli örümcek türlerini tercih eder.

Cennet kuşları, dünyanın en dramatik ve çekici kuşları olarak bilinir. Erkek cennet kuşlarının parlak renkli tüyleri kırmızıdan sarıya, yeşile ve yeşile değişen renkler içerir ve eşsiz dans hareketleriyle birlikte, erkek cennet kuşları gerçekten orman katında göze çarpmaktadır.

Cennet kuşlarının güzel ve parlak renkleri, bu kuşları, cennet kuşlarının parlak renkli tüylerini kıyafetler ve kostümler için kullanan avcılar ve kabileler için oldukça değerli bir hedef haline getirmiştir. Bu uygulama ve gelenek, cennet kuşları için muazzam nüfus azalması anlamına geliyordu, bazı türler diğerlerinden daha kötü durumda.

Cennet kuşları yalnız kuşlar olma eğilimindedir ve sadece eşleşmek için biraraya gelirler. Erkek cennet kuşu, parlak tüylerini ve mükemmel dans rutinini kullanarak dişi bir cennet kuşunu kendine çeker. Dişi cennet kuşu, yumurtalarını bir yuvaya koyar. Diğer birçok kuş türünden farklı olarak, cennet kuşları, zemin seviyesinde, ağaçlarda veya yoğun bitki örtüsü içinde yuva yapabilirler.

Cennet kuşları civcivleri genellikle 20 gün içinde yumurtadan çıkarlar ancak spesifik inkübasyon süresi türler arasında farklılık gösterir. Cennet kuşları civcivleri çoğu zaman hiç tüyleri olmadan doğar, ancak bazı kuluçkahaneler birkaç doğuştan doğar. Yeni doğan cennet kuşları civcivleri yürüyemiyor veya ayakta duramıyor ve yiyecek bulmak için ana cennet kuşuna güveniyor. Cennet kuşları civcivleri, genellikle bir aylık olduklarında bağımsızdır.

Yetişkin cennet kuşları, vahşi doğada çok az sayıda doğal avcıya sahiptir, ancak daha savunmasız cennet kuşları civcivleri, büyük yırtıcı kuşlar ve tek yılan tarafından avlanmaktadır. Cennet kuşlarının ana yırtıcıları, aynı habitatta yerleşim yerlerinde yaşayan insanlardır. Cennet kuşları ayrıca ormansızlaşma ve habitat kaybı nedeniyle sürekli tehdit altındadır.


Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Sipariş: Passeriformes
Ailesi: Paradisaeidae
Bilimsel Adı: Paradisaeidae
Tür: Bird
Diyet: Omnivore
Ebat (H): 15cm - 110cm (6in - 43in)
Kanat açıklığı: 20cm - 120cm (7.9in - 47in)
Ağırlık: 50g - 430g (1.8oz - 15.2oz)
Ömrü: 5 - 8 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Siyah, Beyaz, Gri, Yeşil, Kahverengi, Mavi, Sarı, Kırmızı
Cilt Tipi: Tüyler
Favori Yiyecek: Böcekler
Habitat: Tropikal orman ağacı başında
Ana Av: Böcekler, Meyveler, Tohumlar, Meyveler
Avcılar: İnsan, Yılanlar, Büyük Kuşlar
Ayırt Edici Özellikler: Parlak renkli tüyler ve ayrıntılı erkek dansı

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger