Çin Tepeli Köpek Özellikleri

Çin Tepeli Köpek Özellikleri


Çin tepeli köpeği, alışılmadık tüysüz bir görünüme sahip küçük bir köpek türüdür.


Akan bir yelesi ve büyük, kabarık kulakları dışında, bu cinsin etli veya koyu renkli pürüzsüz, tüysüz bir cildi vardır. Bu cinsin ilk olarak Afrika'dan Çin'e getirildiğine ve daha sonra yetiştiricilerinin tercihlerine uyacak şekilde uyarlandığına inanılıyor.

Sadık evcil hayvanlar olarak bariz kullanımlarının yanı sıra, Çin gemilerinde fare avcısı olarak da görev yaptılar ve burada dünyanın geri kalanına yolculuklarda tanıtıldıkları yer. 19. yüzyılın sonlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerlik kazandılar. Yaygın veya yaygın olmasa da, bu cins birçok sahip için değerli bir arkadaştır.
 

Çin Tepeli Varyasyonları

İki tür Çin tepeli köpeği vardır: Powderpuff ve tüysüz. İsimlerden de anlaşılacağı gibi, toz puf uzun, yumuşak bir kürk katına sahipken, tüysüz sadece yüz, kulak, kuyruk ve ayak çevresinde kıllara sahiptir. Bir kafa karışıklığını gidermek için, tüysüz ve powderpuff versiyonları ayrı Çin köpek ırkları değildir.

Tüysüz özellik aslında eksik bir dominant genden kaynaklanır, bu da yavruların bu özelliği ifade etmek için yalnızca tek bir ebeveynden miras alması gerektiği anlamına gelir. Powderpuff özelliğinin her iki ebeveyn tarafından aynı anda miras alınması gerekir. Bu nedenle, hem tüysüz hem de pudralı varyasyonların iki safkan ebeveynin aynı çöpünde görünmesi mümkündür. Aksi takdirde iki varyasyon aynıdır, bu nedenle saçla ilgili bir tercih meselesine gelir.





© Canlılar Alemi | Powered by Blogger