Oyuk Kurbağası Özellikleri - Burrowing Frog

Oyuk Kurbağası Özellikleri - Burrowing Frog
Oyuk Kurbağası Özellikleri - Burrowing Frog

Oyuk kurbağası, Avustralya'da yerel olarak bulunan büyük boyutlu bir kurbağa türüdür. Oyuk kurbağaları en çok nehir bankalarındaki yuvalarda ve bataklıklara, derelere ve göllere yakın bulunur.

Avustralya'da 6 cm'den 10 cm uzunluğa kadar değişen altı farklı oyuk kurbağası türü vardır. Güneydoğu Avustralya'da altı oyuk kurbağası türünden sadece biri bulunur, çünkü diğer beş oyuk kurbağası türünün tümü batı Avustralya'da bulunur.

Oyuk kurbağası çok farklı bir görünüme sahiptir ve büyük, şişkin gözleri, kısa gövdesi ve uzun bacakları ve ayak parmakları ile kolayca tanımlanır. Diğer birçok kurbağa türünün aksine, oyuk kurbağasının ayak parmakları dokuma değildir, çünkü dokuma kazmayı çok daha zor hale getirecektir.

Tüm amfibilerde olduğu gibi, oyuk kurbağaları yarı suculdur ve her zaman büyük su kütlelerine yakın bulunurlar. Oyuk kurbağaları suya yakın bankalarda saklanırlar, burada avcılar tarafından görülemez ve potansiyel avlardan farkedilmezler.

Oyuk kurbağası, yiyecek yakalamak için uzun, yapışkan bir dil kullanan etçil bir hayvandır. Oyuk kurbağası bir yemek bulduğunda, avını geri çekmeden önce yakalamak için dilini ağzından dikkatlice çekmeden önce büyük gözleri ile yakından izlemeye devam ediyor. Oyuk kurbağaları öncelikle böcekler, örümcekler gibi omurgasızları avlıyor ve solucanlar.

Nispeten küçük boyutlarından dolayı, oyuk kurbağasının doğal ortamında çok sayıda doğal yırtıcı vardır. Tilkiler, kediler, köpekler, kuşlar, yılanlar ve kertenkeleler oyuk kurbağasının en yaygın yırtıcıları arasındadır.

Çiftleştikten sonra dişi oyuk kurbağası, nehir kıyısındaki yuvasındaki köpüklü bir kütleye kadar 1000 yumurta bırakabilir ve yumurtalar yumurtadan çıkana kadar gelişir. Oyuk kurbağa kurbağa yavruları, su yuvaya girdikten sonra yumurtadan çıkarlar, su kurbağa yavruları yuvaları suya bırakmak için.



Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Amphibia
Sipariş: Anura
Ailesi: Myobatrachidae
Cins: Heleioporus
Bilimsel Adı: Heleioporus
Tür: amfibi
Diyet: Etobur
Boyut (L): 6cm - 10cm (2.4in - 4in)
Ağırlık: 20g - 80g (0.7oz - 2.8oz)
En Yüksek Hız: 8km / s (5mph)
Ömrü: 10-15 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Siyah, Yeşil, Gri, Kahverengi, Sarı
Cilt Tipi: Geçirgen
En sevdiğim yemek: Insects
Habitat: Ormanlar, nehirler ve bataklıklar
Ortalama Debriyaj Boyutu: 200
Ana Av: Böcekler, Solucanlar, Örümcekler
Yırtıcı Hayvan: Tilki, Yılan, Kuş
Ayırt Edici Özellikler: Uzun uzuvlar ve pürüzlü, engebeli cilt

© Canlılar Alemi | Powered by Blogger