Yaban Arısı Özellikleri

 
Yaban Arısı Özellikleri
Yaban Arısı Özellikleri

Yaban Arısı Bumble Bee 


Bombus arısı, dünyada bulunan yaklaşık 250 farklı tür bombus arısı ile en yaygın arı türüdür.

Bombus arısının birçok ülkede bulunabilmesine rağmen, daha ılıman iklimlerde daha başarılı bir şekilde üreyen Kuzey Yarımküre'ye özgüdür.

Bumble bee en iyi kuyruğunda bir sokması olduğu bilinir, bumble bee kendini tehlikeden korumak için kullanır. Bombus arısı sokmasıyla bir şey soktuktan sonra, sokma kopar ve bombus arısı genellikle ölür. Ortak inanca rağmen, her bombus arısının bir sokması yoktur, aslında, erkek bombus arılarının (dronlar olarak bilinir) hiçbir sokması yoktur. Sadece dişi bombus arısının kuyruğunda bir sokması vardır.

Bombus arısı popülasyonlarının gerilemesinin ana nedenlerinden biri, bombus arılarının yuvalandığı yerlerin rahatsızlık vermesinin, bombus arılarının bu süreçteki yuvasını tahrip etmeleridir.

Bombus arısı, öncelikle nektarla beslenen otçul bir hayvandır. Arı nektarı olmadığında arılar da polen ve bal yer. Bombus arıları, kuşlar, daha büyük böcekler ve kurbağalar ve yeni başlayanlar gibi amfibiler de dahil olmak üzere çok sayıda doğal yırtıcıya sahiptir.

Kraliçe bombus arısı yumurta bırakan arıdır. Yumurtalarını balmumu ile mühürlediği yuvarlak şekilli bir höyükte bırakır. Bebek arılar (larvalar) yumurtadan salladığında, kapalı kubbelerinden çıkmaya zorlanırlar.

Bombus arılarının, insanların yediklerinin yaklaşık 1 / 3'ü arılar tarafından tozlaştırıldığı için eko-sistemde değerli bir rol oynadığı bilinmektedir. Dünya mahsul türlerinin yaklaşık% 80'inin hayatta kalabilmek için arıların tozlaşmaya bağlı olduğu tahmin edilmektedir.

Ne yazık ki, yüksek kirlilik seviyeleri ve habitat kaybı nedeniyle, bombus arısı popülasyonları hızla tükenmekte ve bombus arısı nesli tükenme tehdidi altında olan az sayıdaki böceklerden biri olmaktadır. Bombus arıları, insanların hayatta kalması için hayati önem taşıyan bitkilerin hayatta kalması için hayati önem taşıdığından, insanlar arılara hak ettikleri saygıyı vermezler.



Krallık: Animalia
Şube: Arthropoda
Sınıf: Insecta
Sipariş: Hymenoptera
Ailesi: Apidae
Cins: Bombus
Ortak İsim: Bumble Bee
Bilimsel Adı: Bombus
Yer: Kuzey Yarımküre
Diyet: Otobur
Boyut: 1.9-3.8cm (0.75-1.5in)
Tür Sayısı: 250
Ortalama Ömür: 1 yıl
Koruma Durumu: Tehdit
Renk: Sarı, Siyah, Turuncu
Cilt Türü: Saç
En sevdiğim yemek: Nectar
Habitat: Sessiz ormanlar ve meralar
Ortalama Çöp Büyüklüğü: 200
Ana Av: Nektar, Polen, Bal
Yırtıcılar: Yarasalar, Kurbağalar, Kokarcalar
Özellikler: Siyah ve sarı gövde ve dişi kuyruğunda sokma
© Canlılar Alemi | Powered by Blogger