Bullfrog Kurbağa Özellikleri


Bullfrog Kurbağa Özellikleri
Bullfrog Kurbağa Özellikleri
Boğa kurbağası, Kuzey Amerika kıtasındaki en yaygın kurbağalardan biridir. Boğa kurbağası, yüksek sesle inek benzeri çağrıları, dolayısıyla adı ile bilinen orta ölçekli bir kurbağa.

Boğa kurbağaları, kurbağaların açık sudan ziyade bankalara daha yakın olmayı tercih ettiği göletler, bataklıklar ve göller dahil olmak üzere çok çeşitli kalıcı tatlı su habitatlarında bulunur. Bullfrogs ayrıca daha soğuk iklimler yerine daha sıcak iklimlerde olmayı tercih eder.

Bugün kurbağalar gittikçe daha yaygın olarak evcil hayvan olarak tutuluyor ve hatta Kuzey Amerika'nın bazı güney bölgelerinde yerli halk tarafından yeniliyor. Bullfrogs ayrıca, yerel ekosistemler üzerinde genellikle yıkıcı bir etkiye sahip oldukları dünyadaki diğer ülkelere de tanıtıldı.

Bullfrogs etobur hayvanlardır ve bullfrogs et bazlı bir diyete sahiptir. Boğa kurbağaları gece avcılarıdır, gündüzleri saklanır ve dinlenir ve gece aktif olarak avlanırlar. Bullfrogs çeşitli böcekleri ve larvalarını, yumurtalarını, örümceklerini ve hatta küçük balıklarını avlar. Bugün Güney Kore'de bulunan daha büyük kurbağaların bazılarının küçük yılanları yediği bile bilinmektedir.

Boğa kurbağasının nispeten küçük boyutu ve çağrılarının bir süre için duyulabilmesi nedeniyle, boğa kurbağının doğal ortamında çok sayıda farklı yırtıcı vardır. Büyük balıklar ve nehir kaplumbağaları dahil olmak üzere su hayvanları, bir dizi yılan türü ile birlikte boğa kurbağasının en yaygın avcılarıdır.

Boğa kurbağası ıslahı, erkek bullfrogların kendilerini ülkelerine çeken dişi kurbağalara çağırdığı ilkbaharın sonlarından yaz başlarına kadar gerçekleşir. Boğa kurbağası çiftleştikten sonra dişi kurbağa, suyun yüzeyinde birlikte yüzen yaklaşık 20.000 yumurta bırakabilir.

Boğa kurbağası yumurtaları bir haftadan kısa sürede yumurtadan çıkar ve binlerce boğa kurbağası yavruları çevredeki suya karışır. Kurbağa yavruları uzuvları geliştirmeye ve yetişkin kurbağalara benzemeye başlar. Bu sürecin tamamı, kurbağaların yaşadığı yere bağlı olarak 3 aydan 3 yıla kadar sürebilir.

Bullfrogs genellikle oldukça dayanıklı hayvanlardır ve vahşi doğada 10 yaşında olabilirler. Esaret altında tutulan bir kurbağaların 16 yaşında öldüğü söyleniyor!



Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Amphibia
Sipariş: Anura
Ailesi: Ranidae
Cins: Rana
Bilimsel Adı: Rana Catesbeiana
Tür: amfibi
Diyet: Etobur
Boyut (L): 9cm - 15cm (3.5in - 6in)
Ağırlık: 300g - 500g (10.5oz - 17.6oz)
En Yüksek Hız: 17km / s (10mph)
Ömrü: 6-10 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Siyah, Yeşil, Gri, Kahverengi, Sarı
Cilt Tipi: Geçirgen
En sevdiğim yemek: Insects
Habitat: Göller, göletler, nehirler ve dereler
Ortalama Debriyaj Boyutu: 20.000
Ana Av: Böcekler, Örümcekler, Küçük Balıklar
Yırtıcılar: Yılanlar, Balık, Kaplumbağalar
Ayırt Edici Özellikler: Güçlü bacaklar ve inek benzeri çağrı



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger