Muhabbet Kuşu Özellikleri


Muhabbet Kuşu Özellikleri
Muhabbet Kuşu Özellikleri




Muhabbet Kuşu (Budgerigar) Hakkında Bilgiler

Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşu Avustralya'ya özgü küçük renkli bir kuştur. Muhabbet kuşunun bir alt papağan türü olduğu düşünülür ve muhabbet kuşunu dünyadaki en küçük papağan türlerinden biri yapar.

Muhabbet kuşu genellikle muhabbet kuşu veya muhabbet kuşu olarak adlandırılır ve muhabbet kuşu, hem dış kuşlarda hem de evlerde kafeslerde evcil hayvan olarak tutmak için en popüler kuşlardan biridir. Muhabbet kuşlarının küçük boyutları ve parlak renkli tüyleri nedeniyle popüler evcil hayvanlar olduğu düşünülmektedir.

Muhabbet kuşu çok sosyal bir kuştur ve muhabbet kuşları Avustralya vahşi doğasındaki ağaçlarda ve çalılıklarda büyük sürülerde toplanır. Evcil hayvan muhabbet kuşları, yalnız olmalarını önlemek için her zaman en az bir muhabbet kuşuyla birlikte tutulmalıdır. Yabani muhabbet kuşu çim tohumları ve nadiren böceklerle beslenmeye meyillidir.

Muhabbet kuşlarının seks yapmak çok kolay olduğu bilinmektedir. Erkek muhabbet kuşları ve kadın muhabbet kuşları burunlarının rengi ile tanımlanabilir. Erkek muhabbet kuşunun mavi bir burnu vardır, dişi muhabbet kuşu burnunun rengi kahverengidir.

Muhabbet kuşlarının çok dayanıklı küçük yaratıklar olduğu bilinir ve bir muhabbet kuşu vahşi doğada hastalanırsa, muhabbet kuşu potansiyel yırtıcılara karşı zayıf ve savunmasız görünmemek için mümkün olduğunca gizlemeye çalışacaktır. Yabani muhabbet kuşunun ana yırtıcıları yılanlar ve şahinler gibi yırtıcı kuşlardır. Yabani muhabbet kuşlarının da yerel kabiller tarafından, daha sonra kabile kostümlerinde kullanılan parlak renkli tüyleri için avlandığı bilinmektedir.

Vahşi bir muhabbet kuşunun ortalama ömrünün yaklaşık 5 yıl olduğu düşünülmektedir, ancak muhabbet kuşlarının esaret altında çok daha uzun yaşadıkları bilinmektedir, bazıları yaklaşık 20 yaşına girmektedir! Bir evcil hayvan muhabbet kuşunun ortalama ömrü 8 ila 10 yıldır.

Muhabbet kuşları yuva yapmayan birkaç kuş türünden biridir ve dişi muhabbet kuşları bu nedenle yumurtalarını döşemek için bir ağaçta bir delik bulurlar. Dişi muhabbet kuşu, yaklaşık 3 hafta içinde yumurtadan çıkan yaklaşık 5 veya 6 yumurta bırakır. Muhabbet kuşu civcivleri anneleri tarafından bakılır ve yaklaşık 9 aylıkken tam yetişkinliğe ulaşır.

Muhabbet kuşu çok vokal bir hayvandır ve muhabbet kuşunun şarkısı da oldukça gürültülüdür. Muhabbet kuşları, çok sosyal hayvanlar oldukları için seslerini birbirleriyle iletişim kurmak için kullanırlar.

  Muhabbet Kuşu

Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Sipariş: Psittaciformes
Ailesi: Psittacidae
Cins: Melopsittacus
Bilimsel Adı: Melopsittacus Undulatus
Tür: Bird
Diyet: Omnivore
Boyut (H): 15cm - 20cm (5.9in - 7.8in)
Kanat açıklığı: 25cm - 35cm (10in - 14in)
Ağırlık: 30g - 40g (1oz - 1.4oz)
Ömrü: 3-6 yıl
Yaşam tarzı: Flock
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Siyah, Beyaz, Gri, Yeşil, Mavi, Sarı
Cilt Tipi: Tüyler
En sevdiğim yemek: Seeds
Habitat: Suya yakın açık ormanlık ve otlak
Ortalama Debriyaj Boyutu: 6
Ana Av: Tohumlar, Meyve, Böcekler, Meyveler
Yırtıcı Hayvan: İnsan, Yılan, Büyük Kuşlar
Ayırt Edici Özellikler: Parlak renkli tüyler ve korkunç iletişim çağrıları



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger