Booby Özellikleri


Booby Özellikleri
Booby Özellikleri

Booby Hakkında Bilgiler

Booby

Geyik, gannetwhale ile yakından ilişkili büyük bir deniz kuşları türüdür. Ren geyiği hayatlarını denizde balık avlayarak geçirir ve Orta ve Güney Amerika'nın doğu kıyısında ve ayrıca Güney Pasifik'in tropik adalarında, Galapagos Adaları'nın batı adalarına kadar. Geyik, Galapagos Adaları'ndaki en yaygın deniz kuşu.

Güneydoğu Pasifik Okyanusu'ndaki tropik ve subtropikal adalar ve kıta kıyılarında yuvalanan altı farklı boobies türü vardır, ancak fosil kanıtları şu anda soyu tükenmiş ve doğunun uzak bölgelerinde yaşadığına inanılan çok sayıda boobies türü olduğunu göstermektedir. Avrupa gibi.

Farklı türdeki boobies, boyut ve görünüm açısından çok benzer, ancak her bubi türünün kendine özgü ayırt edici özellikleri var gibi görünüyor. Farklı bubi türleri mavi bacaklı boobies, kırmızı bacaklı boobies, kahverengi boobies, Perulu boobies, maske boobies ve Nazca boobies.

Mavi ayaklı levrek en iyi bilinen bubi türüdür ve en yaygın olarak Galapagos Adaları ve Ekvador'da bulunur. Mavi bacaklı bir geyik yavrusu, boobies türlerinin ikinci en büyüğüdür ve parlak mavi bacaklarıyla tanınabilir. Mavi bacaklı dişiler mavi bacaklı erkeklerden biraz daha büyük olma eğilimindeyken, mavi bacaklı dişiler de erkek daha soluk olduğu için mavi bacaklı erkeklerden daha parlak renkli ayaklara sahiptir. Genç mavi ayaklı bubi de (özellikle kadınlarda) yaşla birlikte daha parlak hale gelen soluk bacaklara sahiptir.

Kırmızı bacaklı bir geyik, mavi bacaklı bir geyikten biraz daha küçüktür, ancak kırmızı bacaklı bir boob'un Galapagos Adaları'ndan Karayiplere kadar daha geniş bir menzile sahip olduğu bilinmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi, bacaklı bir geyik, bacaklı bir boob genç olduğunda pembe renkte parlak kırmızı bacaklara sahiptir. Hızlı bacaklı bubinin akıllı bir pilot olduğu bilinmesine rağmen, kırmızı bubi kalkış ve iniş sırasında garip olabilir. Kırmızı ayaklı bir bubi, saatte 60 mil hıza kadar balık avlamak için gökyüzüne suyun yüzeyine dalabilir.

Kahverengi gannet, mavi gözlü bir bubinin yaklaşık yarısı büyüklüğündedir ve Karayipler ve Meksika Körfezi'nde yer almaktadır. Kahverengi göğüs siyah bir kafa ve sırt, beyaz bir göbek, kısa kanatlar ve uzun bir kuyruğa sahiptir. Kahverengi bubi kıyı adalarındaki büyük bir kolonide ürer ve bildiğiniz gibi kışı denizde geçirir, geniş bir alanı kaplar. Diğer boobies türleri gibi, kahverengi boobies dalış sırasında inanılmazdır.

Perulu bubi Peru'dan ve biberin bazı kısımlarından geliyor ve diğer mayınların görünümünde o kadar karmaşık değil. Peru gannet Peru'da ikinci en yaygın deniz kuşu ve ülkenin en büyük ikinci deniz kuşu guano üreten. Guano, büyük miktarlarda fosfor ve azot içeren deniz kuşları, yarasalar ve mühürler tarafından üretilen dışkıdır ve bu nedenle gübre ve barut üretimi için kullanılır.

Maskedeki geyik göz çevresindeki siyah renktedir. Bubi maskesinin Karayipler'den Avustralya'ya uzanan geniş bir aralığı vardır. Maskeli geyik dünyadaki en büyük türdür ve neredeyse bir metre yüksekliğe ulaşabilir. Bubi maskesi esas olarak uçan balık ve kalamarla beslenir

Nazca kuşu, Doğu Pasifik Okyanusu'ndaki adalarda bulunur ve Galapagos Adaları'ndaki eko-turistler için en uygun kuşlardan biridir. Bubi Nazca, diğer boobies türlerinden daha yuvarlak bir başlığa sahiptir ve maskedeki mayınla en yakından ilişkili olduğuna inanılmaktadır. Bubi Nazca beyaz bir gövdeye ve sarı veya turuncu bir gagaya sahiptir.

Yaygın gannet nadiren kışı denizde kasıtlı olarak geçiren bu tür gannet türlerinden ayrı olarak yuvalanamayacağı bölgelerde bulunur (örneğin, kahverengi gannet). Kural olarak, boobies birkaç yıl boyunca aynı çiftleşme partnerine sahip olacak ve boobies'in tüm yıl boyunca yumurta bıraktığı biliniyor, ancak bu büyük ölçüde boobies'in yaşadığı bölgeye bağlı. Bir buzağı 1 ila 3 yumurta bırakır (genellikle 2) ve tavuklar 4 ila 5 haftalık bir kuluçka döneminden sonra yumurtadan çıkarlar.

Büyüklüğü ve yaşadığı bölgeler nedeniyle. memeler çok az doğal avcıya sahiptir. Bubi ana avcıları, bubi tavukları çalan baykuşlar ve büyük yırtıcı kuşlardır, ancak yetişkin bubi başka bir kuş için çok büyüktür. İnsan, büyük bir yetişkin bubinin ve bazen garip bir köpekbalığının ana yırtıcısıdır.

  Bubi Gerçekler
Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Sipariş: pelikansılar
Ailesi: sümsük kuşugiller
Cins: Sula
Bilimsel Adı: Sula Nebouxii
Tür: Bird
Diyet: Etobur
Boyut (H): 64cm - 91cm (25in - 36in)
Kanat açıklığı: 130cm - 155cm (51in - 61in)
Ağırlık: 0.9kg -1.8kg (2lbs - 3.9lbs)
En Yüksek Hız: 97km / s (60mph)
Ömrü: 12-17 yıl
Yaşam tarzı: Flock
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Kahverengi, Siyah, Beyaz, Gri
Cilt Tipi: Tüyler
En sevdiğim yemek: Flying Fish
Habitat: Subtropikal ve tropikal adalar
Ortalama Debriyaj Boyutu: 2
Ana Av: Uçan Balık, Sardalya, Hamsi, Kalamar
Yırtıcı Hayvan: İnsan, Baykuşlar, Yırtıcı Kuşlar
Farklı Özellikler: Büyük vücut ölçüsü ve parlak renkli ayaklar




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger