Bonobo Özellikleri



Bonobo Özellikleri
Bonobo Özellikleri




***VİDEO***

Bonobo  Hakkında Bilgiler

Bonobo

Bonobo, sadece Orta Afrika'daki Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bulunan büyük bir primat türüdür. Bonobo aynı zamanda cüce şempanze ve cüce şempanze olarak da bilinir, çünkü bonoboların şempanzelerle çok yakından ilişkili olduğuna inanılmaktadır ve bu iki tür çok benzer özelliklere sahiptir.

Bonoboların milyonlarca yıl önce Kongo Nehri'nin kurulduğu sıradan bir şempanze atalarından geldiğine inanılıyor. Bugün, bonobolar Kongo Nehri'nin güneyinde yaşıyor ve şempanzeler nehrin kuzeyinde yaşıyor, yani iki ayrı tür olarak evrimleştiler.

Şempanzelerle birlikte bonoboların insanların en yakın akrabalarından biri olduğuna inanılmaktadır. Bonobo, insanların oluşturduğu DNA'nın% 97'sini paylaşır ve bonobo, sosyal etkileşim ve üreme açısından insanlara çok benzer davranışlar gösterir. Bonobo, diğer bazı primatlarla (insanlar dahil), yiyecek ve ağaçlara tutunmasını sağlayan savaşan başparmaklara sahiptir.

Bonobolar, ortalama 70 cm boyunda ve yaklaşık 40 kg ağırlığında yetişkin bonoboları ile şempanzelerden daha küçüktür. Bonobo'nun kafasını, pembe dudaklarını ve uzun bacaklarını ayıran vücudunu kaplayan siyah saçları var. Tipik olarak, bir bonobo gövdesi kuzenlerinin şempanzelerinin gövdesi kadar tüylü değildir.

Bonobo, çoğunlukla meyveler, yapraklar, çiçekler, ağaç kabuğu ve tohumlar gibi bitki örtüsü ile beslenen omnivorous bir hayvandır. Bonobo ayrıca bal, yumurta, böcek ve hatta küçük memeliler ve sürüngenler yer. Bonoboların esaret altında yamyamlığa (diğer bonoboları yediği) dönüştüğü de bilinir, ancak bunun vahşi doğada olup olmadığı bilinmemektedir.

Büyük büyüklüğü ve ağaçlara kaçma yeteneği nedeniyle, bonoboların Afrika ormanlarında çok az doğal yırtıcı var. Bonoboların ana avcıları, etleri ve bonobo suya yaklaştığında garip bir timsah yüzünden bonoboları avlayan insanlardır. Diğer büyük primatların vahşi doğada bonoboları avlayabileceğine inanılmaktadır, ancak bu genellikle aşağılık bir bölge üzerinde anlaşmazlığa düşmektedir.

Diğer birçok büyük primat gibi, bonobo da bir bonobo ekibi ile yiyecek ve rahatlama aramak için dünyaya çok zaman harcıyor. Bonoboların kendilerini tehdit altında hissediyorlarsa veya bal gibi mutfak lezzetleri arıyorlarsa ağaçlara tırmandıkları da bilinmektedir.

Bonobolar, genellikle alfa erkek bonoboları, birkaç dişi bonobo ve onların torunlarını içeren birliklerde ormanlık alanlarda yaşarlar. Bonobo ekibi birlikte yemek yiyor ve istenmeyen hayvanları önlüyor, aynı zamanda çağrılar yaparak ve onlara bakarak insanlarla iletişim kuruyor.

Bonobo dişileri birkaç yılda bir ürer ve özel üreme mevsimi yoktur. Yaklaşık 8 aylık bir gebelik döneminden sonra dişi bonobo bir bonobo bebeği doğurur. Bonobo anne 3 ila 6 yaşına kadar bonobo annenin bakımı altındadır. Bonoboların annelerine daha bağımlı olduğu bilinmektedir ve bonobolar genç yaşta daha bağımsızdır. Bonobo bir kadın 40 yaşın üzerinde 5 ila 7 çocuk bekleyebilir.

Bugün, bonobolar nesli tükenmekte olan bir hayvan olarak kabul edilir ve sadece 10.000 kişinin vahşi doğada bırakıldığı düşünülür. Bonobo popülasyonları habitat avcılığı nedeniyle keskin bir şekilde azalmıştır. Bölgedeki sivil huzursuzluk da bonobo nüfusunu daha savunmasız hale getirdi.

  Bonobo Hakkında
Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Sipariş: Primatlar
Ailesi: Hominidler
Cins: Pan
Bilimsel Adı: Pan Paniscus
Tür: Mammal
Diyet: Omnivore
Boyut (H): 73cm - 90cm (29in - 35in)
Ağırlık: 25kg - 50kg (55lbs - 110lbs)
En Yüksek Hız: 40km / s (25mph)
Ömrü: 30-40 yıl
Yaşam tarzı: Asker
Koruma Durumu: Tehlikede
Renk: Siyah, Gri, Kahverengi
Cilt Türü: Saç
En sevdiğim yemek: Fruit
Habitat: Ova ormanı ve bataklık ormanları
Ortalama Çöp Büyüklüğü: 1
Ana Av: Meyve, Yapraklar, Tohumlar, Böcekler
Yırtıcılar: İnsan, Büyük Primatlar, Timsahlar
Farklı Özellikler: Büyük vücut büyüklüğü ve karşıt başparmaklar




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger