Sakallı Ejder Özellikleri

Sakallı Ejder Özellikleri
Sakallı Ejder Özellikleri






Sakallı Ejder (Bearded Dragon) Hakkında Bilgiler


Sakallı ejderha (ejderha olarak da bilinir) Avustralya'da doğal olarak bulunur, ancak sakallı ejderhalar dünyanın birçok yerinde egzotik evcil hayvan olarak saklanır.

Sakallı ejderhalar 24 inç uzunluğa kadar büyüyebilir ancak bu uzun kuyruklarını içerir ve sakallı ejderhayı bir kertenkele için vücut boyutunda oldukça küçük yapar.

Sakallı ejderler çoğunlukla böcekler, cırcır böcekleri ve solucanlar ile beslenirler ve tüm sürüngenler gibi günlerini sakallı ejderin çok daha aktif olduğu akşama kadar şarj edilen güneşin altındaki bir kayaya harcamaktan zevk alırlar.

Sakallı ejderin uysal ve güvenilir olduğu, henüz giden ve meraklı olduğu bilinmektedir! Sakallı ejderha oldukça yumuşak bir kertenkeledir ve sakallı ejderha bu nedenle çocuklar için popüler bir egzotik hayvandır.

Sakallı ejderha, bölgesel bir kertenkeledir ve sakallı ejderha evcil hayvan olarak tutuluyorsa, yeterince büyük bir alanda tutulmalıdır. Sakallı ejderha diyeti, sakallı ejderin ağaçlar ve çalılardan topladığı yapraklı yeşillerden oluşur.

Sakallı ejderhalar, her yıl bir memelinin kış uykusuna benzer bir dönemden geçer. Sakallı ejderha uyuşuk olma eğilimindedir ve sakallı ejderha bu kadar sık ​​çıkmaz. Sakallı ejder de daha az yiyecektir ve sakallı ejder bunu iki ila üç aylık bir süre için yapar.



Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Reptilia
Sipariş: Squamata
Ailesi: Agamidae
Cins: Pogona
Bilimsel Adı: Pogona Vitticeps
Tür: Sürüngen
Diyet: Omnivore
Boyut (L): 50cm - 61cm (20in - 24in)
Ağırlık: 250g - 510g (9oz - 18oz)
Azami Hız: 40km / s (25mph)
Ömrü: 6 - 15 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Yeşil, Sarı, Kahverengi, Gri
Cilt Tipi: Terazi
Favori Yiyecek: Böcekler
Tabiat: Kurak orman ve çöl
Ana Av: Böcekler, Fareler, Yapraklar
Avcılar: Kuşlar, Yılanlar, Timsahlar
Ayırt Edici Özellikler: Korkulduğunda belirgin sakal ve ten rengini değiştirir

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger