Böceklerin Özellikleri

Böceklerin Özellikleri
Böceklerin Özellikleri








Böcekler (Beetle) Hakkında Bilgiler


Bir böcek inanılmaz derecede çok yönlü olduğu bilinen ve birçok farklı şekil ve ebatta bulunan küçük bir omurgasızdır. Böcekler, Dünya üzerindeki hemen hemen her habitatta bulunur ve sadece donma kutup bölgelerinde yoktur.

Böcek, tüm böcekler arasında en fazla sayıda alt tür barındırır, tanınan böceklerin% 40'ı böcek olarak sınıflandırılır. 350.000'in üzerinde farklı türde böcek türü bulunmaktadır, ancak, bilim insanlarına göre, gerçek sayı 4 ila 8 milyon böcek türüdür.

Diğer böcek türleri gibi, böceğin gövdesi, böceğin başı, böceğin göğsü ve böceğin karın boşluğu olan sert bir dış kabuk ile kaplı üç parçadan oluşur. Böcekler ayrıca böceğin ortamını anlamak için kullanılan ve yaklaşık 10 farklı bölümden oluşan antenlere sahiptir.

Böceklerin, yaşadıkları ekosistemde hayati bir rol oynadığına inanılmaktadır, çünkü düşmüş yapraklar ve hayvan pisliği de dahil olmak üzere bitki ve hayvanlardan çöp tüketmektedirler. Çürüyen materyali yutan bütün hayvanlar, aksi takdirde karbon dioksit ve azot gibi toprakta emilecek olan bileşiklerin çoğunu kullandıkları için toprak için harikalar yaratır.

Böcek bir omnivor hayvandır ve bulabildiği her şeyden beslenir, ancak genellikle bunlar bitki ve mantarların yanı sıra bitki ve hayvanların kalıntılarıdır. Bazı büyük böcek türlerinin küçük kuşlar ve hatta küçük memeli türleri üzerinde beslendikleri bilinmektedir. Diğer böcek türleri odun tozu ile beslenir ve bu nedenle ağaçlara kazmak ister.

Küçük boyutlarından ve geniş çeşitliliklerinden dolayı, böcekler, diğer böceklerden sürüngenlere, kuşlara, balıklara ve memelilere kadar sayısız hayvan türü için avdır. Bununla birlikte, böceğin kesin avcıları büyük ölçüde böceğin ebadına ve türüne ve böceğin yaşadığı alana bağlıdır.

Son zamanlarda, Kuzey Amerika’nın birçok eyaletinde uzun süredir Asya’da uzun boynuzlu bir böcek keşfedildi ve bu böcek çabucak tarımsal bir haşere adını aldı. Uzun boynuzlu Asya böceği, tahtaya kazdıkları anlamına gelen bir tür kabuk böceğidir.

 



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger