Bengal Kaplanı Özellikleri

Bengal Kaplanı Özellikleri
Bengal Kaplanı Özellikleri







Bengal Kaplanı (Bengal Tiger) Hakkında Bilgiler


Bengal kaplanı (aynı zamanda Kraliyet Bengal kaplanı olarak da bilinir) Hindistan alt kıtasında bulunan bir kaplan türüne aittir. Bengal kaplanı Bangladeş'in ulusal hayvanıdır ve dünyadaki en büyük ikinci kaplan olarak kabul edilir.

Bengal kaplanı Asya'daki en çok kaplan türüdür ve bugün Bengal kaplanının menzili bugün olduğundan çok daha küçük olmasına rağmen yoğun ormanlarda ve mangrov bataklıklarında ve ormanlarında bulunur.

Bengal kaplanının en büyük ikinci kaplan türü olduğu düşünülse de, son raporlar Bengal kaplanının ortalama olarak Sibirya kaplanından daha büyük olduğunu gösteriyor. Bengal kaplanı, siyah veya koyu kahverengi çizgili ve beyaz bir göbek ile sarı veya açık turuncu bir ceket vardır.

Beyaz kaplan, mutasyona uğramış genleri olan bir Bengal kaplanıdır, yani siyah çizgili beyaz renkte olduğu anlamına gelir. Siyah kaplanların daha açık renkli çizgili siyah kürklere sahip oldukları, ancak beyaz kaplandan bile daha nadir oldukları bilinmektedir.

Bengal kaplanı, baskın ve etobur bir yırtıcı hayvandır, avını Bengal kaplanı onu yakalama şansına sahip olana kadar avlayarak avını avlar. Bengal kaplanları öncelikle geyik, yaban domuzu, sığır ve keçi gibi daha büyük memelileri avlarlar.

Bengal kaplanının büyüklüğü ve gücü nedeniyle, kendi doğal ortamında doğal bir yırtıcı hayvan yoktur. Bengal kaplanını avlayan insanlar ve yaşam alanı kaybı Bengal kaplanına yönelik tek tehdit.

3 ila 4 aylık bir gebelik döneminden sonra, dişi Bengal kaplanı 5 yavru doğurur. Yenidoğan Bengal kaplan yavruları yaklaşık 1 kg (2 lb) ağırlığında ve kör ve çaresiz. Anne onları yaklaşık 2 ay boyunca sütle besler ve sonra Bengal kaplan yavruları ete sokulur. Bengal kaplan yavruları ilk 18 ay boyunca annelerine güveniyorlar ve sonra kendi başlarına avlanmaya başlıyorlar.

Bugün, ormansızlaşmanın yol açtığı habitat kaybı ve insan avcısı avcılığı nedeniyle, Bengal kaplanının nesli tükenmekte olan bir tür olduğu düşünülmektedir. Tüm kaplan türleri arasında en yaygın olanı olmasına rağmen, vahşi ortamda yaklaşık 2.000 Bengal kaplanı olduğu düşünülmektedir.


Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Sipariş: Carnivora
Ailesi: Kedigiller
Cins: Panthera
Bilimsel Adı: Panthera Tigris Tigris
Tür: Mammal
Diyet: Etobur
Ebat (L): 2.4m - 3.3m (6.8ft - 11ft)
Ağırlık: 140kg - 300kg (309lbs - 660lbs)
Azami Hız: 96km / s (60mph)
Ömrü: 18 - 25 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: Tehlike Altında
Renk: Turuncu, Siyah, Beyaz
Cilt Tipi: Kürk
En Sevdiğim Yemek: Deer
Tabiat: Yoğun tropikal orman ve mangrov
Ana Av: Geyik, Sığır, Yaban Domuzu
Yırtıcılar: İnsan
Özel Özellikler: Çizgili kürk ve büyük beden


 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger