Cassowary Özellikleri


Cassowary Özellikleri
Cassowary Özellikleri
Cassowary, Papua Yeni Gine ormanlarında ve çevresindeki adalarda bulunan büyük bir uçamayan kuş türüdür. Cassowary, emus ve devekuşları da dahil olmak üzere diğer büyük uçamayan kuşlarla yakından ilişkilidir ve bu ikisinin arkasındaki dünyanın üçüncü en yüksek ve ikinci en ağır kuşudur.

Cassowary, Yeni Gine'de yoğun tropikal orman yaşıyor ve çevresindeki adalar ve kuzeydoğu Avustralya'nın bazı bölümleri. Güney Yeni Gine, kuzeydoğu Avustralya ve Aru Adaları, Cüce Cassowary veya Bennett's Cassowary olan Yeni Cassin, Yeni Britanya ve Yapen'de bulunan üç cassowary türü vardır. kuzey ve batı Yeni Gine'de bulunan Kuzey Cassowary veya Single-wattled Cassowary ve Yapen.

Cassassary, ormanın derinliklerinde huzurlu bir hayata iyi uyum sağlamıştır ve sonuç olarak, onları tespit etmeye çalışan insanlar tarafından nadiren görülür. Cassassary uçamaz ve bu yüzden inanılmaz büyüklükte koşma ihtiyacını geliştirdi, çünkü bu büyük kuşlar ormanda 30 milden daha yüksek hızlarda koşabiliyorlar. Cassassary ayrıca, cassowary'nin kendisini tehlikeden korumaya yardımcı olan büyük, keskin pençelere sahiptir.

Cassowary'nin en ayırt edici özellikleri, büyük vücut büyüklüğü ve parlak renkli tüyler (dişiler erkek meslektaşlarından hem daha büyük hem de daha renkli) ve cassowary'nin başının üstünden çıkıntı yapan büyük, süngerimsi krettir. 18 cm yüksekliğinde. Bu tepelerin amacı hakkında çok fazla şey bilinmemekle birlikte, cassowary kretinin cinsel baskınlığı iddia etmek, anlaşmazlıkları çözmek ve aynı zamanda kalın kuşlardan geçerken bu kuşa yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Cassowary, her yerde yaşayan bir kuştur ve bu nedenle hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini elde etmek için çok çeşitli bitki ve hayvanları yer. Cassowaries esas olarak yapraklar, otlar, tohumlar, böcekler, örümcekler ve diğer omurgasızlarla birlikte ağaçlardan yere düşen meyvelerle beslenirler.

Cassassary, tarihsel olarak cassowary'nin doğal ortamında yırtıcı olmaması ve bu nedenle kaçmaya gerek olmaması nedeniyle uçmaya gerek kalmadan bir hayata adapte olmuştur. Bununla birlikte, insan yerleşmeleri, köpekleri, tilkileri ve kedileri içeren, genellikle cassowary'nin savunmasız yuvalarını yok eden ve yumurtalarını yiyen memeli yırtıcılar olabilir.

Cassowary üreme mevsiminin, dişi cassowary'nin 8 büyük, karanlık yumurtayı yaprak çöpünden yapılmış bir yuvaya bıraktığı Mayıs-Haziran ayları arasında olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte, dişi cassowary daha sonra, cassowary civcivlerinin kabuklarından çıktığı 50 güne kadar gelecekteki yavrularını yırtıcılara karşı şiddetle koruyan erkek tarafından yumurtalarını bırakacak şekilde bırakır.

Bugün, esas olarak ormansızlaşma ve dolayısıyla habitat kaybı ve yırtıcıların cassowary'nin yerel adalarına girmesi nedeniyle, üç cassowary türünün tamamı vahşi doğada risk altındadır ve savunmasız hayvanlar olarak sınıflandırılmıştır.

Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Sipariş: Casuariiformes
Ailesi: Casuariidae
Cins: Casuarius
Bilimsel Adı: Casuarius
Tür: Bird
Diyet: Omnivore
Boyut (H): 1.5m - 2m (59in - 79in)
Kanat açıklığı: 1.5m - 2m (59in - 79in)
Ağırlık: 25kg - 58.5kg (55lbs - 129lbs)
En Yüksek Hız: 50km / s (31mph)
Ömrü: 40-60 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: Hassas
Renk: mavi, sarı, siyah, tan
Cilt Tipi: Tüyler
Favori yiyecek:
Habitat: Islak tropikal ormanlar
Ortalama Debriyaj Boyutu: 5
Ana Av: Böcekler, Çimen, Mantarlar
Yırtıcılar: Dingo, Timsah, İnsanlar
Farklı Özellikler: Keskin pençeler ve boynuz benzeri kret
© Canlılar Alemi | Powered by Blogger