Caiman Kertenkele Özellikleri

Caiman Kertenkele Özellikleri
Caiman Kertenkele Özellikleri
Caiman Lizard, Güney Amerika ormanlarında yaşayan orta büyüklükte bir kertenkele. Caiman kertenkele güçlü bir şekilde inşa edilmiştir ve Amerikan kıtasındaki en büyük kertenkele türlerinden biridir.

Cayman Lizard Brezilya, Kolombiya, Ekvador ve Peru'da tropikal ormanlarda ve Güney Amerika bataklıklarında yaşıyor. Cayman kertenkeleleri çok su dolu yaratıklar olduğu için çoğunlukla sular altında bölgelerde görülür.

Caiman kertenkele, bildiğiniz gibi, buruntan kuyruğun ucuna kadar 120 santimetreye ulaşan büyük ve güçlü bir şekilde inşa edilmiş bir kertenkele. Bugün Güney Amerika'da sadece bir çeşit cayman kertenkele bulunur - kuzey cayman kertenkele.

Caiman kertenkele, zamanının çoğunu suda veya çevresinde geçirdiğinden, caiman kertenkelesinin vücudu, sucul bir yaşam tarzını daha başarılı bir şekilde yönetmesine yardımcı olacak şekilde adapte olmuştur. Bunun en iyi örneği, bir cayman kertenkelesinin uzun, düzleştirilmiş kuyruğudur, bu da yüzerken onu kontrol etmeye yardımcı olur.
Cayman kertenkeleleri, sadece diğer hayvanları besin almak için avlayan büyük yırtıcı avcılardır. Salyangozlar, böcek ve yengeç gibi diğer omurgasızlar ve bazen balık, kemirgenler ve amfibiler gibi daha büyük hayvanlarla birlikte caiman kertenkelesi için ana besin kaynağıdır.

Caiman kertenkeleleri kısmen büyük ağaçta ve kısmen sularından dolayı kısmen ağaçlarda yaşıyor, doğal ortamlarında yırtıcı hayvanların sınırlı olması. Jaguarlar da dahil olmak üzere büyük yırtıcı memelilerin, yılanlar ve timsahlar da dahil olmak üzere diğer büyük sürüngenlerle birlikte caiman kertenkelesini avladığı bilinmektedir.

Caiman kertenkelesinin üremesi hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, diğer büyük kertenkele türleriyle aynı şekilde davrandıklarına inanılmaktadır. Çiftleştikten sonra dişi caiman kertenkeleleri, yumurtalarını nehrin kıyısında, aç yırtıcılardan korumak için örttükleri bir çukura bırakırlar. Caiman kertenkeleleri büyüdüğünde, tamamen bağımsızdırlar, çünkü caiman kertenkelelerinin ebeveynlerinden doğum öncesi bakım yoktur.

Bugün, caiman kertenkele nesli tükenmekte olan bir tür olarak görülmese de, caiman kertenkele popülasyonları, çoğunlukla yüksek düzeyde kirlilik ve ormansızlaşma nedeniyle oluşan habitat kaybı nedeniyle belirli alanlarda azalmaktadır.

Krallık: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Reptilia
Sipariş: Squamata
Ailesi: Teiidae
Cins: Dracaena
Bilimsel Adı: Dracaena Guianensis
Tür: Sürüngen
Diyet: Etobur
Boyut (L): 60cm - 121cm (2ft - 4ft)
Ağırlık: 1.4kg - 2.7kg (3lbs - 6lbs)
En Yüksek Hız: 16km / s (10mph)
Ömrü: 10-30 yıl
Yaşam tarzı: Solitary
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Siyah, Kahverengi, Ten Rengi, Sarı, Gri
Cilt Tipi: Terazi
En sevdiğim yemek: Insects
Habitat: Yağmur ormanı ve bataklık
Ortalama Debriyaj Boyutu: 6
Ana Av: Böcekler, Balık, Yengeçler
Yırtıcılar: Jaguar, Büyük Yılanlar, İnsanlar
Farklı Özellikler: Çatallı dil ve güçlü kuyruk



© Canlılar Alemi | Powered by Blogger