Bombay Özellikleri

Bombay Özellikleri
Bombay Özellikleri


Bombay Hakkında Bilgiler

Bombay
Bombay kedisinin oynak Birman kedisinden ve 1950'lerde daha küçük kısa saçlı bir kediden yetiştirildiği düşünülmektedir. Bombay kedisi başlangıçta bir pantere benzeyen evcil bir kedi üretmek için yetiştirildi.

Bugün iki temel Bombay kedisi türü vardır: Amerikan Bombay kedisi ve İngiliz Bombay Kedisi, her iki tür genellikle siyahtır, ancak bazı Amerikan Bombay kedileri bir leoparınkine biraz benzeyen lekelere sahip olmak için yetiştirilir.

Bombay kedisi, alt türlere bağlı olarak genellikle siyah kürkü ve yeşil veya turuncu gözleri olduğu için çok farklı bir evcil kedi ırkıdır. Bombay kedisi de uzun, dar bir gövdeye ve küçük kafalara sahiptir.

Bombay kedisinin Birman kedisine çok benzer bir kişiliğe sahip olduğu düşünülmektedir, çünkü Bombay kedisi heyecan verici ve şefkatlidir. Bu, bugün Bombay kedisinin çok popüler bir yerli kedi ırkı olduğu anlamına geliyordu.

Birmanya gibi, Bombay kedisi de oldukça zeki bir hayvandır ve son derece enerjiktir. Bombay kedisinin zekası ve aktivitesi, genellikle başarılı bir avcı olmasını sağlar.

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger