Kara Dul Örümceği Özellikleri

Kara Dul Örümceği Özellikleri
Kara Dul Örümceği Özellikleri








Kara Dul Örümceği (Black Widow Spider) Hakkında Bilgiler



Kara Dul Örümceği

Her biri çok benzer özelliklere sahip ve Kuzey Amerika ve Meksika'nın bazı bölgelerinde yaşayan üç ana kara dul örümceği türü vardır. Çok yakın zamana kadar, kara dul örümceği türlerinin üçü de bir olarak sınıflandırıldı, ancak son çalışmalar türler farklı alanlarda yaşadığından, kara dul örümceğinin üç türünün çevrelerine farklı şekillerde adapte olduğunu göstermektedir.

Kuzey Kara Dul Örümcek çoğunlukla kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Güneydoğu Kanada'nın bazı bölümlerinde bulunur, ancak Kuzey Kara Dul Örümcek yelpazesi büyük ölçüde Batı Kara Dul Örümcek yelpazesi ile çakışır.

Batı kara dul örümceği batı Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'nın bazı bölgelerinde yaşar, ancak bu kara kara dul örümceği genellikle Kanada'daki Yanlış Kara Dul örümceği ile karıştırılır.

Güney kara dul örümceği Güneydoğu Amerika'daki tüm eyaletlerde Florida'dan New York'a ve batıda kara dul örümceğinin yaygın olduğu söylenen Teksas ve Arizona'ya doğru bulunur.

Siyah bir örümcek, bir dul, kural olarak, çeşitli böcekleri avlar, ancak bazen ahşap bitleri ve diğer araknidlerle beslenirler. Kara dul örümceği, avı ağında sıkışana kadar, çabucak bitlerinden tükenmeden, sarın ve ısırmadan önce bekler. Kara dul örümceğinin ısırmasından gelen zehir yaklaşık on dakika içinde etkili olur, böylece örümcek avını sıkıca tutar. Kara dul örümceğinin kurbanı hareket etmeyi kestiğinde, kara dul örümceğinin onu ısırdığı yaraya sindirim enzimleri düşer. Kara dul örümceği daha sonra beslenmeden önce avını barınağına taşır.

Kara dul örümceği, küçük olmasına rağmen, kobra zehirinden daha güçlü olduğu söylenen son derece tehlikeli bir zehire sahiptir. Sağlıklı bir yetişkine nadiren kara dul örümceğinden ölümcül bir doz zehir verilir ve kural olarak ısırıklar ısırık çevresinde büyük bir tümöre yol açar ve bir kişide bulantı, kas ağrısı ve nefes darlığına neden olur. .

Bir örümceğin en fazla insan ölümü, kara dul örümceği, esas olarak kara dulun yaşadığı devasa coğrafi aralıktan kaynaklandı. Bu vakalar antivenin gelişimi ve hanelerde daha verimli sıhhi tesisat ile keskin bir şekilde artmıştır.



Kara dul örümcek

Krallık: Animalia
Şube: Arthropoda
Sınıf: Arachnida
Sipariş: ARANEAE
Ailesi: theridiidae
Cins: Latrodectus
Ortak İsim: Kara Dul Örümcek
Bilimsel Adı: Latrodectus
Yer: Kuzey Amerika
Diyet: Etobur
Boyut: 1.3cm - 3.8cm (0.5in - 1.5in)
Tür Sayısı: 3
Ortalama Ömür: 3 yıl
Koruma Durumu: En Az Endişe
Renk: Kahverengi, Siyah, Kırmızı, Sarı
Cilt Tipi: Kabuk
En sevdiğim yemek: Insects
Habitat: Kentsel, ılıman orman ve ormanlık alan
Ana Av: Böcekler, Woodlice, Böcekler
Yırtıcı Hayvan: Yaban Arısı, Kuşlar, Küçük Memeliler
Farklı Özellikler: Keskin dişler ve parlak siyah ve kırmızı gövde

 




© Canlılar Alemi | Powered by Blogger